Smokey Joe

En røgeovn er ret vigtig at have hvis man foreksempel skal røge ting, og det skal jeg jo. I vinters fik jeg derfor en tønde til det formål at lave en røgeovn til koldrøgning. Den blev modificeret i bedste Ole Opfinder stil og ser nu ud som billedet viser.

Opskriften på røgeovn fandt jeg her http://mikandersen.dk/Koldroegning.htm og fulgte den nogenlunde, men med små modifikationer.

Den er siden fabrikationen blevet testet med moderat succes på hjemmelavet bacon. Egentlig er det ikke røgeovnens skyld af hjemmelavet bacon ikke blev et kæmpe hit i Nøvlin, men mestendels saltningen som jeg endnu ikke helt har fundet balancen på endnu.

 
Hvor om alting er, så skulle det ikke hindre mig i at forsøge mig med 2 stk Oncorhynchus mykiss (regnbueørred) filletter, venligst sponsoreret af Casper P på betingelse af at de kom med i påskefrokost madpuljen. De blev saltet godt med groft salt og placeret med afløb til vasken da de væsker en del under saltning. Saltning i 5 timer og herefter koldrøgning i 15 timer med fin bøgesmuld 70/80 (hva så end det betyder).
 
Resultatet blev smagsmæssigt bon bon. Saltet tilpas til min smag og røgsmagen var også i top. Desværre var konsistensen en kende tør og dermed smuldrende. Det kan skyldes at fisken havde været tøet op og frosset et par gange. Vi får se næste gang!

1 comment

Skriv et svar til Anonym Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *